Posted on

Gammal men fortfarande stark i kropp och själ! Cristiano Ronaldo gör två mål och sätter flera rekord

Den 24 mars mötte Portugal Liechtenstein i den första omgången av UEFA:s Europakval i vad som kan sägas vara en oavgjord match, där FIFA:s niondeplacerade Portugal fullständigt utklassade det 198:e placerade Liechtenstein, som hade vunnit sex och spelat en oavgjord av sina sju tidigare matcher. Resultatet av denna match var alltså inte tveksamt och det enda som var tveksamt var Cristiano Ronaldos prestation i den Portugal tröja 2023 ännu en gång.

I den första halvleken förde Cancelo in bollen i boxen och Cristiano Ronaldo kom till den, men blev förmodligen för upphetsad och sparkade den högt och missade chansen att göra mål. I den 8:e minuten avlossade Cancelo sedan ett långskott från boxen, Liechtensteins målvakt försökte fånga bollen men bollen kraschade in i målvakten och bröts in i mål och gav Portugal en enmålsledning. Vid bytet var det Cancelo igen! I den 46:e minuten kom hans omvända triangelpassning från högerkanten av boxen till fötterna på Bernardo Silva som pumpade in den! I den 50:e minuten blev Cancelo snubblad i straffområdet och Cristiano Ronaldo satte straffen och ökade Portugals ledning ytterligare till 3-0 till Liechtenstein-målet. I den 62:a minuten får Cristiano Ronaldo en frispark och träffar! Portugal 4V0 Liechtenstein mål, vinnaren av matchen är redan låst i Portugal! I slutändan höll Portugal fast vid sina hårt förvärvade fyra mål för att vinna matchen.

Precis som Lionel Messi har Cristiano Ronaldo varit turneringens samtalsämne. Den här matchen var Cristiano Ronaldos 197:e framträdande för landslaget, vilket gör honom till den mest spelade spelaren i herrfotbollens historia, vilket är betydelsefullt. Cristiano Ronaldo gjorde också två mål i den här matchen och gjorde sitt 100:e officiella mål för landslaget, vilket gör honom till den första spelaren i herrfotbollens historia att göra detta.

Cristiano Ronaldo lämnade Manchester United för Saudiarabien efter VM och har inte sänkt ribban för sig själv även efter att ha lämnat toppfotbollen. I den saudiska ligan spelade Cristiano Ronaldo briljant och gjorde mål efter mål för att hjälpa sin klubb att vinna matcherna, och nu tillbaka i det portugisiska landslaget är han fortfarande en av de viktigaste i laget. Efter den här matchen har försäljningen av Cristiano Ronaldo tröja gått i taket,Så om du gillar honom också kan du komma till vår hemsida för att köpa samma tröja!