Posted on

Arsenal besegras av Sporting Portugal på straffar

Arsenal, som är andrahandsfavorit till titeln efter Manchester United, slogs ut i åttondelsfinalen i UEFA Europa League av Sporting Portugal. Det var utan tvekan en match utan motstycke, där Arsenals totala styrka var för stark för Sporting Portugal, men kanske Arteta ville spara sina krafter för Premier League-titeln och strategiskt överge UEFA Europa League, och vilade därför sina viktigaste spelare för att komma in som inhoppare.

Arsenal bröt dödläget först i den första halvleken med ett mål av Zaka i Arsenal tröjor 2022 som gav Arsenal ledningen, men i den andra halvleken gjorde Gonçalves ett överraskande mål från långt håll nära mittfältet för att få tillbaka ett mål från Sporting de Portugal och de två sidorna var dödläckta fram till slutet av de 90 minuterna utan några fler mål och ännu ett oavgjort resultat! Kom ihåg att senast slutade det också 2-2 mellan de två sidorna och nu är den sammanlagda ställningen 3V3 och går in i en straffläggning.

Båda lagen gjorde mål i de tre första omgångarna och det blev återigen dödläge vid 3-3. Vändningen kom i den fjärde omgången när Artur Gomes slog en straff, men Martinelli slog i mitten och fick en straff och gav Sporting Portugal ledningen med 4-3 mot Arsenal, som inte kvalificerade sig till åttondelsfinalerna i Uefacupen. Martinelli, som bar en Billiga Fotbollströjor efter matchen, var mycket frustrerad och skyldig, medan matchens domare, Raos, kramade varmt om 21-åringen för att erbjuda tröst.

Arsenal hade faktiskt tre chanser att gå tillbaka i ledningen på tilläggstid, men tyvärr träffade en stolpen, en parerades av målvakten och en var en avböjd huvudspark av Houlding framför mål. Två av Arsenals viktigaste spelare – Kenyo Tomiyasu och Saliba – gick ut skadade i den här matchen. Även om Arsenal kan fokusera mer på Premier League i och med den här förlusten kan skadorna på två spelare ha en direkt inverkan på söndagens match mot Crystal Palace. Tycker du att Arsenal har förlorat en match av en liten anledning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *